Tips på aktiviteter

Varför inte ta en cykeltur längs Göta Älv och njut av en picknick med härlig utsikt över älven och hamninloppet eller utmana familjen på Go Kart. Vi har samlat ett urval som passar för hela familjen eller för de som vill gå på egen hand. Läs gärna om vår spännande historia innan ni planerar er dag!

Är ni ett sällskap på över 10 personer finns fler aktiviteter att välja på.

PÅ HOTELLET

Upplev en nostalgisk biltur i en Volvo PV

Turerna utgår från hotellet på helger och tar er på en rolig och intressant tidsresa runt i Göteborg under en och en halv timme. Ni bokar en bil och bestämmer själva vem/vilka som ska köra. Först i kolonnen åker en underhållande guide med mikrofonen i högsta hugg.
Läs om våra Volvo PV turer här

Observera att bilarna är utrustade med fyra säkerhetsbälten av dåtidens standard (ej rullbälten). Turerna passar bäst för lite större barn, ca. 7 år och uppåt. Bilbarnkudde finns att låna.

Gå på historisk skattjakt med hjälp av mobilen

Vi på Hotel Waterfront älskar historia

Därför har vi tagit fram en App där ni kan lära mer om vårt område samtidigt som ni får en skön promenad.

Vi fokuserar på tre viktiga tidsepoker, 1300-1600-talet med gamla Älvsborgs fästning, 1700-talet med Ostindiska Companiet samt 1800-talet med Carnegieska bruken.

Det är samtidigt en skattjakt där målet är att hitta bokstäver som i slutet bildar ett ord, detta medan ni besöker intressanta platser och lär er områdets historia. Passar dig som vill sträcka på benen, såväl som en rolig aktivitet för hela familjen eller konferensgänget. Känner du dig lite lat idag? varför inte stanna i sängen och ladda ner appen för att lära mer om vår historia på 2 minuter.

Allt ni behöver för att delta är er mobiltelefon och en skattjaktslapp som ni hittar i receptionen.

Skattjakten tar ca. 45-60 minuter att genomföra och sträckan är ca. 2 km.

Ps. Ni har även chansen att vinna en frukost för 2 på valfritt Best Western Hotell

Cykeltur och Picknick

Ta en cykeltur. Utanför hotellet finns en fin cykelbana som går längs Göta Älv, där du åt ena hållet kommer till centrala Göteborg och åt andra hållet till klippor och hav. Vi har ett flertal dam- och herrcyklar för både stora och små som vi lånar ut fritt till våra gäster under sommaren. Naturligtvis ingår hjälm. Varför inte ta med en picknickpåse? Inte långt från hotellet finns trevliga klippor att sitta på med en härlig utsikt över älven och hamninloppet. Samtidigt som frukosten serveras, säljer vi picknickpåsar.

Gäller under sommaren.

I NÄROMRÅDET

Röda Sten Konsthall

På Röda Sten Konsthall upplever du utställningar och föreställningar av svenska och internationella samtidskonstnärer. På husets fyra våningsplan kan du se allt från måleri och fotografi till performance, video och ljudkonst. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum. Ta en kort promenad längs med vattnet för att besöka Röda Stens konsthall som tidigare var Carnegiebryggeriets panncentral! Barnaktiviteter finns på programmet.

Vill du veta mer om konsthallen, läs mer på Röda Stens hemsida

Sommarens utställning är WE ARE THE REMIX. En utställning som undersöker sambanden mellan rörlig bild, musik och identitet genom åtta audiovisuella konstverk.

Följ med en grupp rappande och jeansklädda ungdomar på Bangkoks gator, sveps med i en improviserad danstävling på Jamaica och hypnotiseras av en electrofestivals spektakulära ljusshow. 

Läs mer om WE ARE THE REMIX här

Mariaplan

Endast 10 minuters promenad från hotellet hittar ni Mariaplan – ett genuint område i hjärtat av Majorna med stort fokus på det lokala!

Runt Mariaplan finner ni restauranger i toppklass, mysiga kaféer, hantverksateljéer, swimmingpoolen ’Plaskis’ och odlingslotter med lekparker att strosa i.

Förslag på restauranger & caféer:
Enoteca Maglia, Tapasbaren Majorna, Ölstugan Tullen Majorna

Materia, Kafé Marmelad, What’s the Deli 

Slottsskogen

Sveriges äldsta djurpark. Besök säldammen, pingvinerna, älgarna och Barnens Zoo. Här finns caféer och stora gräsytor perfekta för picknick. Den stora lekplatsen ’Plikta’ lockar både små och större barn. Här kan du cykla, spela, grilla eller delta i någon aktivitet som hålls på eftermiddagarna. Runt om finns minigolfbanor och trevliga caféer.

Till Slottsskogen går det bra att promenera och parken är öppen dygnet runt. Gratis entré.

Läs mer om Slottsskogen här

Båttur

Ta en dagstur ut till Elfsborgs fästning eller Älvsnabben in till stan och upptäck Göteborg från vattnet. Hållplatsen vid hotellet heter Klippans färjeläge.

Se mer på vasttrafik.se för information om tider och priser.

Utflykt i skärgården

Från oss är det lätt att ta sig med spårvagnen direkt till Saltholmen, varifrån skärgårdsbåtarna går ut till öarna med fina bad, trevliga promenadstråk och vacker skärgårdsnatur. Varför inte ta med en picknick-korg (vi hjälper gärna till att packa den) till exempelvis mytomspunna Brännö.

Sjöfartsmuseet

Utforska livet ovanför och under vattenytan, lär dig mer om djuren och historien kring havet och området.

Läs mer om aktiviteter, tider och priser på Sjöfartsmuséets hemsida.

Fiskauktion

Vad kan vara mer göteborgskt än en morgon i fiskhamnen?
Precis intill hotellet hittar ni Göteborgs fiskauktion där man sålt fisk i över 100 år. Här håller man en gång i månaden en öppen guidad tur i fiskhamnen. En mycket unik och intressant aktivitet för hela familjen, endast ett stenkast från vårt hotell.

Kliv upp i gryningen och kila ner till den spännande fiskauktionen. Där kan man få en värmande kopp kaffe eller te medan ni får se hur auktionen går till. Kom sedan in till oss och njut av vår fina frukostbuffé med utsikt över hamninloppet och fiskebåtarna.

Läs mer på http://www.fiskutbildning.se

Escape House

Ett spännande spel där du och dina medspelare låses in i ett okänt rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål. Ni vet att ni måste bryta er ut innan tiden rinner ut. Samla alla era förmågor för att hitta ledtrådar, knäck koder och nyttja rummets resurser!

Escape House är den perfekta aktiviteten i Göteborg en regnig såväl som solig dag! Passar för hela familjen.
Läs mer och boka en bana på deras hemsida

Go Kart

Utmana familjen på Go Kart!

Go Karting Majorna ligger vid spårvagnshållplatsen Vagnhallen Majorna (5 min från hotellet) och erbjuder en spännande upplevelse.

Läs mer om tävlingar och priser på Go Karting’s hemsida: www.gokarting.nu

Fiske

Vi har ett utmärkt läge vid Göteborgs hamn. Här finns även goda fiskemöjligheter för hela familjen. Ta med er fiskeutrustning ut på en promenad förbi Älvsborgsbron och testa din fiskelycka.

Sportfiskarna Göteborg tipsar om vilken fisk som finns i området.

I GÖTEBORG

Liseberg

Nordens största nöjespark.

Med 40 åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg något för alla.

Boka Lisebergspaket online, och vi bjuder hela familjen på inträdet när ni bor hos oss!

Är du modig nog? Liseberg har även öppnat en tredje säsong, nämligen Halloween!
Läs mer om öppettider och priser på deras hemsida: www.liseberg.se

Universeum

Sveriges nationella vetenskapscentrum. Universeum är granne med Liseberg och är öppet året runt.

Experimentera, kom under vattnet och se hajar, dinosarieutställningen eller varför inte känna in Universeums egen regnskog.

Alla upplevelser kan du se och läsa mer om på Universeums egna hemsida: www.universeum.se

Lek & Buslandet

Europas största lekland inomhus med en yta på 5000 kvadratmeter för barn i alla åldrar. Den största attraktionen är den 3 våningar höga softballarenan med bollvulkaner.

Här finns allt från klätterställningar, rutschkanor och studsmattor till restaurang & café.

Läs mer på www.lekobus.se