Tips på aktiviteter

Varför inte ta en cykeltur längs Göta Älv och njut av en picknick med härlig utsikt över älven och hamninloppet eller utmana familjen på Go Kart. Vi har samlat ett urval som passar för hela familjen eller för de som vill gå på egen hand. Läs gärna om vår spännande historia innan ni planerar er dag!

Är ni ett sällskap på över 10 personer finns fler aktiviteter att välja på.

PÅ HOTELLET

Upplev en nostalgisk biltur i en Volvo PV

Turerna utgår från hotellet på helger och tar er på en rolig och intressant tidsresa runt i Göteborg under en och en halv timme. Ni bokar en bil och bestämmer själva vem/vilka som ska köra. Först i kolonnen åker en underhållande guide med mikrofonen i högsta hugg.
Läs om våra Volvo PV turer här

Observera att bilarna är utrustade med fyra säkerhetsbälten av dåtidens standard (ej rullbälten). Turerna passar bäst för lite större barn, ca. 7 år och uppåt. Bilbarnkudde finns att låna.

Gå på historisk skattjakt med hjälp av mobilen

Vi på Hotel Waterfront älskar historia

Därför har vi tagit fram en App där ni kan lära mer om vårt område samtidigt som ni får en skön promenad.

Vi fokuserar på tre viktiga tidsepoker, 1300-1600-talet med gamla Älvsborgs fästning, 1700-talet med Ostindiska Companiet samt 1800-talet med Carnegieska bruken.

Det är samtidigt en skattjakt där målet är att hitta bokstäver som i slutet bildar ett ord, detta medan ni besöker intressanta platser och lär er områdets historia. Passar dig som vill sträcka på benen, såväl som en rolig aktivitet för hela familjen eller konferensgänget. Känner du dig lite lat idag? varför inte stanna i sängen och ladda ner appen för att lära mer om vår historia på 2 minuter.

Allt ni behöver för att delta är er mobiltelefon och en skattjaktslapp som ni hittar i receptionen.

Skattjakten tar ca. 45-60 minuter att genomföra och sträckan är ca. 2 km.

Ps. Ni har även chansen att vinna en frukost för 2 på valfritt Best Western Hotell

Cykeltur och Picknick

Ta en cykeltur. Utanför hotellet finns en fin cykelbana som går längs Göta Älv, där du åt ena hållet kommer till centrala Göteborg och åt andra hållet till klippor och hav. Vi har ett flertal dam- och herrcyklar för både stora och små som vi lånar ut fritt till våra gäster under sommaren. Naturligtvis ingår hjälm. Varför inte ta med en picknickpåse? Inte långt från hotellet finns trevliga klippor att sitta på med en härlig utsikt över älven och hamninloppet. Våra picknick alternativ kan ni se här.

Gäller under sommaren.

I NÄROMRÅDET

Röda Sten Konsthall

På Röda Sten Konsthall upplever du utställningar och föreställningar av svenska och internationella samtidskonstnärer. På husets fyra våningsplan kan du se allt från måleri och fotografi till performance, video och ljudkonst. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum. Ta en kort promenad längs med vattnet för att besöka Röda Stens konsthall som tidigare var Carnegiebryggeriets panncentral! Barnaktiviteter finns på programmet.

Vill du veta mer om konsthallen, läs mer på Röda Stens hemsida

Mariaplan

Endast 10 minuters promenad från hotellet hittar ni Mariaplan – ett genuint område i hjärtat av Majorna med stort fokus på det lokala!

Runt Mariaplan finner ni restauranger i toppklass, mysiga kaféer, hantverksateljéer, swimmingpoolen ’Plaskis’ och odlingslotter med lekparker att strosa i.

Förslag på restauranger & caféer:
Enoteca Maglia, Tapasbaren Majorna, Ölstugan Tullen Majorna

Materia, Kafé Marmelad, What’s the Deli 

Slottsskogen

Sveriges äldsta djurpark. Besök säldammen, pingvinerna, älgarna och Barnens Zoo. Här finns caféer och stora gräsytor perfekta för picknick. Den stora lekplatsen ’Plikta’ lockar både små och större barn. Här kan du cykla, spela, grilla eller delta i någon aktivitet som hålls på eftermiddagarna. Runt om finns minigolfbanor och trevliga caféer.

Till Slottsskogen går det bra att promenera och parken är öppen dygnet runt. Gratis entré.

Läs mer om Slottsskogen här.

Båttur

Ta en dagstur ut till Elfsborgs fästning eller Älvsnabben in till stan och upptäck Göteborg från vattnet. Hållplatsen vid hotellet heter Klippans färjeläge.

Se mer på vasttrafik.se för information om tider och priser.

Utflykt i skärgården

Från oss är det lätt att ta sig med spårvagnen direkt till Saltholmen, varifrån skärgårdsbåtarna går ut till öarna med fina bad, trevliga promenadstråk och vacker skärgårdsnatur. Varför inte ta med en picknick-korg (vi hjälper gärna till att packa den) till exempelvis mytomspunna Brännö.

Fiskauktion

Vad kan vara mer göteborgskt än en morgon i fiskhamnen?
Precis intill hotellet hittar ni Göteborgs fiskauktion där man sålt fisk i över 100 år. Här håller man en gång i månaden en öppen guidad tur i fiskhamnen. En mycket unik och intressant aktivitet för hela familjen, endast ett stenkast från vårt hotell.

Kliv upp i gryningen och kila ner till den spännande fiskauktionen. Där kan man få en värmande kopp kaffe eller te medan ni får se hur auktionen går till. Kom sedan in till oss och njut av vår fina frukostbuffé med utsikt över hamninloppet och fiskebåtarna.

Läs mer om fiskauktionen här.

Escape House

Ett spännande spel där du och dina medspelare låses in i ett okänt rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål. Ni vet att ni måste bryta er ut innan tiden rinner ut. Samla alla era förmågor för att hitta ledtrådar, knäck koder och nyttja rummets resurser!

Escape House är den perfekta aktiviteten i Göteborg en regnig såväl som solig dag! Passar för hela familjen.
Läs mer och boka en bana på deras hemsida

Go Kart

Utmana familjen på Go Kart!

Go Karting Majorna ligger vid spårvagnshållplatsen Vagnhallen Majorna (5 min från hotellet) och erbjuder en spännande upplevelse.

Läs mer om tävlingar och priser på Go Karting’s hemsida: www.gokarting.nu

Fiske

Vi har ett utmärkt läge vid Göteborgs hamn. Här finns även goda fiskemöjligheter för hela familjen. Ta med er fiskeutrustning ut på en promenad förbi Älvsborgsbron och testa din fiskelycka.

Sportfiskarna Göteborg tipsar om vilken fisk som finns i området.

Lekplatssightseeing

Varför inte passa på och besöka en av Göteborgs många lekplatser under er vistelse, barn och vuxna kan testa allt ifrån höga klätterställningar till mindre och större rutschkanor. Så vad väntar ni på? Ut och lek!

Här hittar du mer information om om Göteborgs lekplatser.

Triumf glasscafé

Svalka dig med en läskande glass på Triumf glass, endast 9 minuter gångväg från hotellet. Här finns glassar för alla, med ett brett utbud av kulglass i alla olika smaker.

Glassa er i solen på Bruksgatan!

Mer information finns på deras hemsida

Ångbåts Café

Om det kurrar lite i magen och ni vill uppleva något annorlunda finns detta mysiga café ett stenkast bort, vid Klippans ångbåtsbrygga. Som namnet antyder är caféet en ångbåt som ger känslan av historiska 1800 talet och med en underbar utsikt över älven. Efter fikat kan man även ta en promenad längs bryggan och hitta andra fina båtar som har sin egen historia.

Sjöbergens koloniområde

Ta en härlig promenad upp till Sjöbergens koloniområde som ligger dolt bakom Älvsborgsbrons södra fäste. Här hittar ni det vackra området med odlingslotter, biodling, hönskooperativ och orörd natur. Den unika platsen har även en fantastisk utsikt över havet och hamninloppet.

En perfekt plats för naturälskare!

Läs mer på Sjöbergens koloniområde här! 

 

Majorna bowling

Majornas bowling är Göteborgs äldsta bowlinghall. De erbjuder diskobowling och vanlig bowling som passar alla, spelar ingen roll om du är proffs eller nybörjare. När vädret inte tillåter för utomhusaktiviteter är detta ett roligt tillfälle att samla hela familjen på en riktig match.

Se mer om Majornas bowling på deras hemsida 

Eriksberg, Norra älvstranden

Ta Älvsnabben som på endast 2 minuter tar er till Eriksberg på andra sidan älven, den nya delen av Göteborg.

Promenera på bryggorna längs vattnet och se den ikoniska Eriksbergskranen. Passa på att besöka Ostindiefararen. Med inbokade turer kan ni få kliva på skeppet där du kan göra allt ifrån att klättra i den 47 meter höga riggen till att slå olika knopar. Här berättar de även om skeppets livliga historia, olika expeditioner runt om i världen, när den sjönk utanför Göteborgs hamninlopp och hur det nutida skeppet är byggt.

Promenera bort till Färjenäsparken, här kan ni busa och leka på en av Hisingens största lekplatser.

Förutom den magiska utsikten över kranen och Älvsborgsbron har de en del populära caféer och restauranger, här är några tips:

Tapas by River, Sushi Eriksberg, Restaurang Piga, Cafe Italia, Cafe Kvarnpiren

På Eriksbergshallen brukar de ofta arrangera olika evenemang och mässor, håll utskick!

I GÖTEBORG

Liseberg

Nordens största nöjespark.

Med 40 åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, mat, dryck och underhållning på scen och teater erbjuder Liseberg något för alla.

Boka Lisebergspaket online, och vi bjuder hela familjen på inträdet när ni bor hos oss!

Är du modig nog? Liseberg har även öppnat en tredje säsong, nämligen Halloween!
Läs mer om öppettider och priser på deras hemsida: www.liseberg.se

Universeum

Sveriges nationella vetenskapscentrum. Universeum är granne med Liseberg och är öppet året runt.

Experimentera, kom under vattnet och se hajar, dinosarieutställningen eller varför inte känna in Universeums egen regnskog.

Alla upplevelser kan du se och läsa mer om på Universeums egna hemsida: www.universeum.se

Lek & Buslandet

Europas största lekland inomhus med en yta på 5000 kvadratmeter för barn i alla åldrar. Den största attraktionen är den 3 våningar höga softballarenan med bollvulkaner.

Här finns allt från klätterställningar, rutschkanor och studsmattor till restaurang & café.

Läs mer på www.lekobus.se

Bärby Självplock, Säve (Öppet juni - september)

En perfekt sommaraktivitet för bär- och grönsaksälskare är att bege sig till det lantidylliska Bärby Självplock i Säve. Smaken av de goda saftiga jordgubbarna och de andra bären har blivit en populär aktivitet för göteborgarna. Ta med familj och vänner med hinkar, spänner eller burkar och plocka bland alla deras 30 olika bär- och grönsakssorter.

Bärbys Självplock ligger en bit ifrån hotellet, 20 min med bil och 1 h med kollektivtrafik, närmsta hållplatsen heter Bärby Norra.

Mer information finns på deras hemsida här

 

Storm & Billie chokladfabrik 

Besök Storm & Billie vid Linné, en unik chokladfabrik som tillverkar hantverksmässigt choklad från utvalda kakaobönor. Deras kakaobönor är naturliga och har unika smaker som sedan framhävs under tillverkningen av chokladen, genom att endast tillföra råsocker.

Det är en riktigt intressant och smakrik upplevelse som överraskar!

Läs mer om chokladtillverkningen på Storm & Billes hemsida

Det finns även möjlighet att boka en chokladprovning på hotellet för ett större sällskap.

Mer information om chokladprovningen hittar ni här

DAGSTURER

Norra skärgården

Hit tar du dig med fördel med bil.
Lilla Varholmen ligger endast 20 minuter med bil från hotellet, därefter tar du enkelt den avgiftsfria bilfärjan över till Hönö eller Björkö.
Från Hönö kan man köra till Fotö, Öckerö eller Hälsö. På Hälsö kan man sedan ta färja vidare till Källö-Knippla, Hyppeln och Rörö.
Här kan du uppleva den äkta Västkustkänslan med pittoreska fiskebodar, de vackra husen och naturen med dess vackra klippor.

Nedan finner ni ett flertal alternativ att göra på dessa vackra öar

HÖNÖ

Lilling Cottage

Hittar ni i Hönö Klåva med dess unika koncept. Här kan ni hitta blommor, inredning och restaurang i samma butik. Passa på att shoppa loss för att sedan avnjuta en lång lunch i solskenet.
Läs mer om Lilling Cottage här.

Tullhuset

Denna charmiga restaurangen hittar du längst bort på kajen, med en vacker utsikt mot Vinga Fyr. Hit kommer du och avnjuter färsk fisk och skaldjur, lunch och middag. Har du tur får du även höra levande musik.
Läs mer om Tullhuset här.

Kastor Boat Trips

Utanför Hotell Trubaduren hittar du Lasse och hans fiskebåt från 60-talet. Med hans vackra träbåt kan du åka på sälsafari, dörja makrill, fiska krabbor med tinor och självklart fiska hummer när säsongen drar igång. Kombinera fisket med en härlig lunch på Haralds, där serveras det mesta som havet har att erbjuda.
Priser från 150:-
Läs mer om Kastor Boat Trips här.

Havskatten

Väl på Hönö kan ni besöka Havskattens hotell och vandrarhem där ni välkomnas av Svenne och Roger. Eller varför inte bli hämtad direkt utanför hotellet med fiskebåten Port Said? Med Port Said kan ni åka ut på en fisketur i den vackra skärgården. Ett måste är ett stopp på Havskatten för att baka Hönökaka. Mer göteborgskt än Hönökaka och skärgård blir det inte.
Läs mer om Havskatten här.

ÖCKERÖ

Bed & Bike Öckerö

På Öckerö välkomnas du av Marianne och Bengt. Med deras hjälp kan du skräddarsy ditt eget cykelpaket. Du tar dig runt med cykel, färja och vandring. På öarna finns underbar natur och fantastisk mat. Ta med egen cykel eller låna en för en mindre summa. Vill du utöka vistelsen finns även paket med övernattning.
Priser från 700:-
Läs mer om Bed & Bike här.

BJÖRKÖ

Seaside Björkö

I Björkö hamn hittar du Seaside. Här avnjuter du en god måltid med en fantastisk utsikt. Vill du inte ta dig till Björkö med kollektivtrafik eller bil så finns ett annat alternativ. Bli hämtad direkt utanför hotellet med båt, du åker sedan vattenvägen för att avnjuta en lunch på Seaside. Ifrån hotellet kan du även åka på tur till Vinga med en lättare lunch.
Fråga oss för bokning och info om tider.
Priser från 695:-
Läs mer om Seaside här.

Tjörn

Tjörn åker du med fördel bil till, men det går även att åka kollektivt. Resan tar ca 1 timma med bil.

Nordiska Akvarellmuseet

Museet hittar du vackert beläget på Skärhamns klippor.
14/10-18 – 27/1-19 hittar du en utställning med fokus på Akvarellkonstnären Maria Nordin med sina icke tidigare visade verk. Maria Nordin använder sig av stora format med flödande färger där hennes kända verk är närgångna skildringar av människogestalter med illrosa färgtoner i huden.
Museet har även ett stort utbud för de minsta gästerna. Vad sägs om att låta din bebis göra ett naturligt konstverk av blåbär? Det finns även akvarellkurser, öppen verkstad och mycket mer. Passa även på att ta en bit mat på Vatten restaurang & kafés vackra uteservering.
Priser från 100:- /Fri entré upp till 26 år.
Läs mer om Nordiska Akvarellmuseet här.

Salt & Sill

Med ett fantastiskt läge näst inpå havet kan ni avnjuta restaurangens specialitet ”Sillplankan” som bidragit till ett internationellt erkännande. Du kan även testa på att lägga in egen sill, som sedan tas med hem. Restaurangen har tilldelats omdömet Värt en resa och Whites hjärta av White Guide och är certifierat enligt Smaka på Västsverige. Vill du stanna över natten kan du stanna över i det flytande hotellet. På morgonen kan du ta dig ett uppfriskande morgondopp direkt från badstegen som finns på de flesta rummen.
Läs mer om Salt & Sill här.

Kungsbacka och Halland

Hit tar du dig med fördel med bil. Resan tar ca 45 minuter med bil.

Tjolöholm Slott

Tjolöholms gods är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Under 2018 hålls utställningen Downton – I nöd och lust, där finns ett urval av kläder som burits i tv serien Downton Abbey, detta kompletteras med brudklänningar som inspirerats från serien.
För de yngre i familjen finns även utställningen Emil! – En lekutställning, där barnen kan besöka Katthult. Här kan barnen laga mat i köket, läsa en saga, klä ut sig, gömma sig eller klättra. Nedanför slottet finns en badplats för salta bad de varma sommardagarna. Här finns sandstrand för de minsta barnen samt en handikappanpassad brygga. På gräsmattorna i anslutning till badplatsen finns skeppet Montrose samt en större gräsmatta för barnen med mycket spring i benen.
Visningar på slottet går att boka och finns för alla smaker, klassisk slottsvandring, Downton visning, trädgårdsvisning samt dramatiserade barnvisningar.
Läs mer om Tjolöholm Slott här.

Skårs Gård

Med inspiration från den Halländska naturen skapas mat med filosofin ”Smakglädje”. Fokusen ligger på säsongsbaserad lokal mat som stimulerar ögon och gom. Här kan du avnjuta chokladfrukost, lunch, brunch samt Grön brunch, en vegetarisk brunch med hjärnsmart mat från växtriket. Du kan även kombinera dessa måltider med en workshop –”med naturen som tema” eller en gårdskamp.
Priser från 135:-
Läs mer om Skårs Gård här.

Ta gärna ett besök på Äskhults by i samband med besöket på Skårs gård. I Äskhult kliver du rakt in i en genuin 1800-tals by med rötter i 1600- och 1700-talen. När du lämnat parkeringsplatsen finns inte mycket som påminner om vår egen tid. En oändligt vacker fägata leder fram till byn.
Läs mer om Äskhults by här.