En historisk och unik miljö sätter guldkant på träffen

Vårt hotell är beläget i Klippans Kulturreservat, och du hittar historiska guldkorn bakom varje husknut.
Ta er ut på en spännande guidning eller promenad i ett spännande område, eller ta en biltur med den svenska folkbilen i vår härliga stad!

Följ med på en guidad tur i den svenska folkbilen Volvo PV 444/544

volvo_pv-2

Volvo PV 444-544 tillverkades mellan åren 1947 – 1965 och var den bil som satte Sverige på hjul. Bilen byggdes i Göteborg under en tid då staden växte så det knakade. 440 000 bilar tillverkades, idag finns ett fåtal kvar.

Våra turer utgår från hotellet och tar dig på en rolig och intressant tidsresa runt Göteborg under en- och en halv timme. Vår guide bjuder på glimtar från i första hand tiden 1950–1970 men även på en del nutid. Ni reser tillsammans. Först i kolonnen åker en underhållande guide med mikrofonen i högsta hugg, därefter kommer alla andra på ett prydligt led. www.timetravelgbg.se

Tidsåtgång: 60-90 min
Pris: totalt 3920 kr inkl. moms, samtliga bilar används, max 15 deltagare per tur.

Volvo PV tur och Porterprovning

Ta med dina kollegor, kunder eller vänner på en nostalgisk tur runt Göteborg där ni själva får chansen att köra en Volvo PV 444/544. Vår guide som leder kolonnen bjuder på spännande glimtar från Volvo PVs födelse ända tills idag. Väl tillbaka går vi ännu längre tillbaka i tiden, till Carnegie Porters storhetstid, med en porterprovning i ett över hundra år gammalt porterfat utanför hotellet.
Under ledning av Sveriges främsta porterkännare får ni smaka av tre sorters porter, medan ni lyssnar till den unika historien bakom varje sort.

Tidsåtgång: 2-2,5 timmar
Pris: 10 personer totalt 5300 kr, 11-15 personer ytterligare 350 kr per person inkl. moms.

Skattjakt med hjälp av mobilen

Vi på Hotel Waterfront älskar historia
 
Därför har vi tagit fram en App där ni kan lära mer om vårt område samtidigt som ni får en skön promenad.
 
Vi fokuserar på tre viktiga tidsepoker, 1300-1600-talet med gamla Älvsborgs fästning, 1700-talet med Ostindiska Companiet samt 1800-talet med Carnegieska bruken.
 
Det är samtidigt en skattjakt där målet är att hitta bokstäver som i slutet bildar ett ord, detta medan ni besöker intressanta platser och lär er områdets historia. Passar dig som vill sträcka på benen, såväl som en rolig aktivitet för hela familjen eller konferensgänget.
 
Allt ni behöver för att delta är er mobiltelefon och en skattjaktslapp som ni hittar i receptionen.
 
Tidsåtgång: 45-60 min
Pris: 0 kr

Guidad visning i Klippans Kulturreservat

Hotellets omgivning har en mycket gammal och enastående historik. Välkommen på en tur bland slottsruiner och bryggor. Erfarna och kunniga guider berättar om händelser och byggnader som haft stor betydelse för Sveriges och Göteborgs historia.

Tidsåtgång: 1-2 timmar.
Pris: 1750 kr inkl. moms.

Nya Älvsborgs fästning

Nya Älvsborgs fästning är sedan 1600-talet beläget vid Göta Älvmynningen och har en mycket spännande och intressant historia. Åk båt ut till fästningen, promenera runt bland fängelsehålor och lyssna till gamla sägner berättade av en kunnig guide.

Pris på förfrågan!

Skärgårdstur

En tur i Göteborgs vackra skärgård är en upplevelse året om. Börja båtturen från bryggan vid hotellet. Under tiden som ni kryssar mellan de vackra öarna kan ni avnjuta en härlig middag ombord. Passa även på att besöka någon av öarna som alla har en säregen charm. Vi tar gärna fram ett förslag som passar just dina personliga önskemål.

Pris på förfrågan!