Förgyll er kväll med lokal gastronomi och historia!

Det är alltid trevligt att samla gruppen runt matbordet för en gemensam kulinarisk upplevelse. Läs mer om alla våra välsmakande aktiviteter här!

Porterprovning i en gammal öltunna.

 

olprovnig-1400x726

Framför hotellet står ett över hundra år gammalt porterfat. I detta fat möter du Sveriges främsta kännare på porter som guidar bland det mörka ölets hemligheter. På ett underhållande sätt får du inblick i vad som kännetecknar porter, hur det tillverkas och dess intressanta historia. Tre portersorter smakas av under provningen som tar ca en timma. Fatet rymmer 20 personer, för större sällskap sker provningen på hotellet.

Pris: 225 kr per person inkl. moms. Minimum 10 personer

Volvo PV tur och Porterprovning

volvo_pv

Ta med dina kollegor, kunder eller vänner på en nostalgisk tur runt Göteborg där ni själva får chansen att köra en Volvo PV 444/544. Vår guide som leder kolonnen bjuder på spännande glimtar från Volvo PVs födelse ända tills idag. Väl tillbaka går vi ännu längre tillbaka i tiden, till Carnegie Porters storhetstid, med en porterprovning i ett över hundra år gammalt porterfat utanför hotellet.
Under ledning av Sveriges främsta porterkännare får ni smaka av tre sorters unika årgångar porter, medan ni lyssnar till den unika historien bakom varje sort.

Tidsåtgång: 2-2,5 timmar
Pris: 10 personer totalt 5300 kr, 11-15 personer ytterligare 350 kr per person inkl. moms.

Ottos Ölresa

otttosolresa_1400x726

Följ med på en ölprovning där du får smaka och uppleva annorlunda öl från världens alla hörn. Under guidningen som beräknas till en timma serveras nio olika ölsorter. Totalt ca. 90 cl. per person. För sällskap upp till 20 personer arrangeras ölprovning i den gamla portertunnan framför hotellet. För större sällskap arrangeras provningen på hotellet.

Tidsåtgång: ca 1 timme.
Pris: 275 kr per person inkl. moms. Minimum 10 personer.

Ölprovning Mikrobryggerier

Prova lokala mikrobryggerier med nationellt rykte!
I Göteborg med omnejd har det på kort tid startats bryggerier som skapar spännande och fantasifull öl av utmärkt kvalité. Bryggerier som Dugges, Beerbliotek, Rådanäs, Poppels, Göteborgs Nya och Ocean har alla ett brett sortiment, allt från ljusa lager till mörka välsmakande porter.
Vår ölspecialist guidar er rätt i det stora utbudet och presenterar sina favoriter!
Provningen sker i den gamla portertunnan på gården, i ljuset från flämtande stearinljus.

Alternativ 1 ”Lilla Magsäcken”
Prova fem olika sorter, Tidsåtgång: ca 1 timme.
Pris: 280 kr per person inkl. moms. Minimum 10 personer

Alternativ 2 ”Stora Magsäcken”
Prova 8 olika sorter, Tidsåtgång: ca 1,5 timme
Pris: 375 kr per person inkl. moms. Minimum 10 personer

Porterprovning med guldkant

För dig som vill lyxa till det lite grann. Du kanske har varit på porterprovning tidigare och vill ta det hela ett steg längre? Du får höra berättelserna om porterns födelse i London, hur den kom till Sverige och vad som hänt sedan.
Förutom de tre sorterna som ingår i den vanliga provningen får du dessutom prova: Ostronporter från Grebbestad, Jubileumsportern Carnegie 175-år från 2011, en porter lagrad minst fyra år och en raritet av typen Imperial stout.

Tidsåtgång: 75-90 min.
Pris: 325 kr per person inkl. moms. Minimum 10 personer.

Ölmarathon för nördar

olmarathon_1400x726För dig med passion för öl har vi tagit fram en ”komboprovning”. Vi börjar med en resa i ölens värld med ljust o lätt, till lite beskare och starkare sorter, sju olika sorter provas i denna inledande del.

Sedan glider vi in på Ottos passion och hotellets historia när vi lämnar det man kan ”se igenom” för att fortsätt in i mörkret… Där kommer vi att prova sju svarta sorter, de som ingår i den lyxiga Guldkantsprovningen. En provning som inte lämnar någon oberörd!

Tidsåtgång: 90-120 min.
Pris: 545 kr per person inkl. moms. Minimum 10 personer.

Matlagningskväll med Sjömagasinet

Samla vänner, kunder och kollegor till en oförglömlig matlagningskväll på prisbelönta Sjömagasinet. Lär dig konsten bakom fonder, såser och hemligheterna bakom havets och skogens delikatesser under en och samma kväll!

Matlagningskvällen inleds med Champagne och goda tilltugg. En trerätters meny tillagas och avnjuts därefter under glada och lättsamma former. Till menyn serveras vin till samtliga rätter och middagen avslutas med kaffe. Kvällen spenderas i ett av Göteborgs äldsta stenhus Ankarsmedjan, som ligger ett stenkast ifrån oss. Alla får med sig recept på godsakerna hem, så succén kan upprepas när andan faller på.

Tidsåtgång: 4-5 timmar
Pris: 1970 kr per person inkl. moms. Minimum 12 personer.

Chokladprovning

Storm & Billie är en unik chokladfabrik som tillverkar hantverksmässig choklad från utvalda kakaobönor. Deras kakaobönor är naturliga och har unika smaker som sedan framhävs under tillverkningen av chokladen, med att endast tillföra råsocker.

Det är en riktigt intressant och smakrik upplevelse som överraskar!         

”Bean to Bar på Waterfront”
Ni startar provningen med en presentation av Bean to bar konceptet. Efter presentationen följer en provning av Storm & Billes chokladsortiment.

Tidsåtgång: Ca 1 timme.
Pris: 220:-/person samt en fast installationskostnad på 1000 kronor.
Minimum 10 personer, max 100 personer.

”Fabriksvisning & provning”
Ni startar med Storm & Billes egengjorda varma choklad vid ankomst. Därefter följer en fabriksvisning samt en provning av Storm & Billes chokladsortiment. Perfekt aktivitet för tillexempel en familjeträff.

Tidsåtgång: Ca 1 timme.
Pris: 200:-/person
Minimum 4 personer, max 15 personer.

För mer information besök gärna Storm & Billes hemsida