Sommarmeny

Vår sommarmeny finns tillgänglig för dig hela dagen. Välj något lagom att dela på eller en klassisk räkmacka – här finns något för alla magar och smaker.
Sommarmenyn serveras från vecka 27-34.

LITET

  • HALV CAESAR SALLAD

    MSC certifierade räkor eller grillad kyckling, krutonger,
    bacon, parmesanost, romansallad, dressing smaksatt
    med säsongens örter

    95:-

  • HALV RÄKSMÖRGÅS

    MSC certifierade räkor, majonnäs, ägg, sallad, citron, picklad gurka, dill. Ljust bröd/mörkt bröd
    Med sikrom 135:-

    105:-

  • KLASSISK SIKROMSTOAST

    Sikrom, rödlök, citron, crème fraiche, bröd

    149:-

  • S.O.S.

    En svensk klassiker! Det står för rättens huvudingredienser; smör, ost & sill. (Varför inte ackompanjera den med en snaps?)

STORT

  • CHARKBRICKA

    Ett urval svenskt kallskuret, marinerade grönsaker, hembakat fröknäcke

    195:-

  • BBQ MARINERAD BRINGA

    Grillad majs, ”shoestring”-potatis, BBQ-sås med porter, vitlöks- & rosmarinsfocaccia

     

    189:-

  • CARNEGIEBURGAREN

    200 gr högrev, brioche, ost, bacon, porterkokt lök, coleslaw, sallad, klyftpotatis, tryffelbearnaise

    189:-

  • CAESAR SALLAD

    MSC certifierade räkor eller grillad kyckling, krutonger, bacon, parmesanost, romansallad, dressing smaksatt med säsongens örter

    155:-

  • RÄKSMÖRGÅS

    MSC certifierade räkor, majonnäs, ägg, sallad, citron, picklad gurka, dill. Ljust bröd/mörkt bröd
    195:Med sikrom

    225:-

  • BIFF RYDBERG

    Ryggbiff, lök, stekt potatis, råa äggulor portersenap

    235:-

  • BEER BATTERED FISH ’N’ CHIPS

    Torskfilé, sotad citron, ärtpuré, pommes frites, wasabiremouladsås (mjölkfri)

    175:-

  • HALLOUMIBURGARE

    Grillat briochbröd, svamp, chilisås, friterad sötpotatis, kimchi-sallad

    175:-

  • THAI GREEN CURRY

    Kyckling i kokosnötsmjölk, limeblad, basilika, aubergine, krispig schalottenlök, pak choi och jasminris.

    175:-

  • RAVIOLI

    Med ricotta och spenat

    210:-

  • KÄRNMJÖLKS-FRITERAD KYCKLING

    Briochebröd, kimchisallad, srirachasås, friterad sötpotatis

    185:-

  • ASIATISK GLASERAD LAX

    Gurka, koriander, inlagd ingefära, morötter, vårlök, ris

    200:-

  • GRILLAD CHORIZO MED BRIOCHE

    BBQ-sås, krispiga lökringar, äppelcider slaw, ”shoestring”-potatis

    139:-

  • KRYDDSTARKA KYCKLINGVINGAR

    Stark sås, inlagd selleri, rostade sesamfrön, sallad, friterad sötpotatis

    145:-

  • UGNSBAKAD BUTTERNUT PUMPA

    Tikka masala, jasminris (vegansk)

    179:-

SÖTT

  • CRÉME BRÛLÉE MED SMAK AV KAFFE

    Whiskeymarinerade körsbär, vit choklad & kaffeflarn

    95:-

  • VITCHOKLAD- & FLÄDERBLOMSPANNACOTTA

    Fläder- & citroncurd, serveras med husets jordgubbssorbet

    95:-

  • MARÄNGSVISS

    (för alla är vi väl barn i sinnet?)

    95:-

  • HUSETS GLASS

    (går att få vegansk)

    95:-

  • HUSETS SÖTSAKER

    69:-

SVERIGES ÄLDSTA OCH GODASTE PORTER.

Carnegie Porter är Sveriges godaste porter. Och Sveriges äldsta varumärke. Första flaskan tappades 1836, i den byggnad där du sitter nu.
1830 kom David Carnegie Jr till Göteborg, för att arbeta på sin farbrors firma, med export av järn och trä. Släkten Carnegie har sitt ursprung i Montrose, i östra Skottland.

David Jr väckte stor sensation när han 1836 vid en konkursauktion köpte det sockerbruk och bryggeri som snabbt vuxit till Göteborgs största industrianläggning. Köpesumman var 400 000 kronor. Under namnet Carnegie blomstrade affärerna igen, ett mönstersamhälle för arbetarna byggdes, med bostäder,skola, sjukvård och kyrka. Byggnaderna står kvar än idag, i full verksamhet. 1976, efter 140 år, bryggdes och tappades den sista flaskan Carnegie Porter i denna byggnad.

Idag bryggs Carnegie Porter av Carlsberg i Falkenberg. Med samma karaktär och smak, lika stärkande och god som den var 1836 när den första gången tappades på butelj.