Ölkultur

Är du förtjust i öl har du kommit till rätt plats, det sitter i väggarna. För två hundra år sedan bryggdes den första portern i det som nu är Hotel Waterfront Göteborg. Sedan dess har vi breddat sortimentet med öl från hela världen, med betoning på mörkt öl. Det är trots allt vårt arv.

Prova gärna våra spännande ölprovningar som hålls inuti ett gammalt porterfat nere på kajkanten. Alla våra öl- och porterprovningar finner du här.

Carnegie Porter

 • Waterfront Restaurang är världens största försäljningsställe av Carnegie Porter. På hotellet lagras årgångsporter som förädlas upp till tio år.

   

  Vad är Carnegie Starkporter?

  Det är ett mörkt, nästan svart öl som fått sin färg av rostad malt. Den hårda rostningen ger ölet brända toner. Till skillnad från exempelvis Guinness har Carnegie en mjuk karamellig sötma som balanserar den något lägre beskan. Porter är mer chokladaktig än bränd, med en mjuk smak som är lätt att uppskatta.

  Läs mer om Carnegie Porter och dess historia

Ölprovning och trerätters middag

 • Kvällen börjar i en gigantisk portertunna, där vår kunnige ölguide tar med er på en varierande och underhållande resa bland malt och humle. Under guidningen, som beräknas till en timma, serveras nio olika ölsorter från världens alla hörn (totalt ca. 90 cl. per person). Även de som inte dricker öl i vanliga fall, har stor behållning av de udda och spännande smakerna. I vår restaurang med utsikt över Göta Älv och Älvsborgsbron äter ni sedan en trerätters middag.

   

  Vårt ölpaket innehåller:

  -Ölprovning i öltunna*
  -Trerätters middag
  -Ett glas Carnegie Porter till förrätten.

  Pris: 665:- per person **

  *Minimum 10 personer. Vid fler än 20 personer hålls ölprovningen i restaurangen eller i lämplig lokal på hotellet.
  **Erbjudandet gäller året runt, med undantag av när vi serverar vårt bohuslänska julbord i restaurangen.

  665:-

Porter- & ölskafferi

 • Det finns flera spännande porter och ölsorter att utforska i ett forna porterbryggeries skafferier. Välkomna till vår restaurang för att kika vad vi har för öl inne just nu.

   

  Porterprovnings-kit

  Passa på och avnjut tre olika porter i vår bar!
  De tre porter som serveras varierar beroende på vad vi har för sorter inne i vårt porterskafferi för tillfället, en är alltid en årgångslagrad Carnegie.

  Pris: 295:- / tre flaskor*
  *Lämpar sig för 2-4 personer

  295:-

UNNA DIG NÅGOT EXTRA SOM VÄNTAR VID ANKOMST

Portervip
En flaska 3,5% 50 cl. – 49 KR
En flaska 5,5% 33 cl. – 65 KR

Lokalvip
A moment of clarity IPA, Beerbliotek – 79 kr

Surprisevip
Överraskning från Beerbliotek – 79 kr

Nyfiken på våra andra vippar? Kolla här!