Evenemang

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang i Göteborg

The Sound of Music på Lisebergsteatern | Hösten 2019

Hösten 2019 kommer världskända musikalen Sound Of Music till Göteborg. En sann och glädjefylld kärlekshistoria för alla åldrar. Fullspäckad med de mest minnesvärda sångerna, till exempel ” Edelweiss, De-Re-Mi, Climb ev’ry montain” och självklart ”The sound of Music” för att nämna några få.

Vill du vara med och ta del av denna magiska upplevelse?

Här kan du läsa mer om musikalen

Halloween på Liseberg | oktober-november 2019

Vårt älskade Liseberg öppnar portarna i hösten för ett makalöst skrämmande och rolig nöjespark. Hela Liseberg är dekorerad med halloweendekorationer som till exempel pumpor i alla former och skäckområden i olika teman som skräckinjagande zombies, clowner och mycket mer. Kaninlandet finns för de minsta barnen där inget barn blir skrämd.

Ta del av en riktig halloween på Liseberg!

Här finns mer information

 

Mia Skäringer, Scandinavium | 9-11 november 2019

Den utsålda turnén ”Avig Maria – NMFTG” fortsätter! Del blir en lång turné med stopp i flera städer och denna gång avslutar Mia sin resa i Göteborg med tre föreställningar på Scandinavium.

Jul på Liseberg | november - december 2019

I det varma skenet från miljoner juleljus förvandlas Liseberg till en gnistrande vacker vintersaga. Ta varandras händer och gå på klappjakt bland julmarknadens bodar. Få upp värmen i vintervakna karuseller och hälsa på i Kaninlandet. Njut av den klassiska julsagan berättad på is, bli en del av magisk sagojakt i Medeltidsbyn och lämna din önskelista till självaste Tomtefar.

Jul på Liseberg 2019 är öppet 15-17, 22-24 och 28-30 november samt 1, 4-8, 10-23 och 26-30 december

Handbolls EM, Scandinavium | 10-14 januari 2020

Göteborg och Scandinavium står värd för Sveriges gruppspel i herrarnas Handbolls-EM 2020. Den 10-14 januari fylls arenan för att heja fram landslaget till mellanrunda i Malmö Arena och finalspel i Tele2 Arena, Stockholm.

Mästerskapet i sin helhet spelas den 9-26 januari och är för första gången ett samarrangemang mellan tre länder, Sverige, Norge och Österrike. Det är också första gången som hela 24 nationer kommer att delta.

Upplev handboll i världsklass och låt oss göra detta till ett mästerskap värt att minnas!

Disney On Ice, Scandinavium | 31 januari - 2 februari 2020

Kliv in i en värld av äventyr med spännande sagor från hela världen i Disney On Ice presents Magical Ice Festival. Följ med modiga Vaiana och den största halvguden som någonsin levt,

Maui, på en actionfylld resa för att återta moderön Te Fitis stulna hjärta. Res tillsammans med Disneyprinsessorna i en magisk blandning när
Disney On Ice tar dig med in i en fantastisk föreställning i en stad nära dig!

Båtmässan, Svenska mässan | 1 - 9 februari 2020

På Båtmässan får du en försmak av sommaren i en trevlig miljö – njut av ett besök tillsammans med familj, vänner eller kollegor. Vi samlar över 400 båtar, ett stort utbud av utrustning och tillbehör för motorbåt, segling och sportfiske. På Båtmässan finns något för alla: båtägare, båtentusiaster, barnfamiljer, fiskeintresserade, pryltokiga vattenälskare och nyfikna nybörjare.

Melodifestivalen deltävling 2, Scandinavium | 8 februari 2020

Gothenburg Horse Show | 19-23 februari 2020

Med ett massivt publikengagemang och en helt otrolig magisk stämning inne på Scandinavium rankas Gothenburg Horse Show som en av de bästa inomhustävlingarna inom ridsport.
Programmet för 2020 års upplaga bjuder på hoppning, dressyr, ungdomsklasser och fartfyllda showinslag som Agility, Mounted Games och mycket mer. Räkna med en fantastisk hästfest och storslagna tävlingsdagar när världens bästa ekipage och världens bästa publik fyller arenan.
Biljetterna till Gothenburg Horse Show släpps den 17 oktober. Vi ses på Scandinavium!

Bryan Adams, Scandinavium | 13 mars 2020

Bryan Adams är en av de mest spännande liveartisterna i världen med sina hits, hans naturliga scennärvaro och otroliga sångröst.Hans passion och unika framträdanden har etablerat honom som en av vår tids bästa rockartister.

EAHP Congress | 25-27 mars 2020

Göteborgsvarvet | 16 maj 2020

Med över 60 000 anmälda löpare och fler än 200 000 hängivna supporters längs banan är Göteborgsvarvet ett av världens största långlopp. Sedan starten 1980 har över 1,5 miljoner löpare anmält sig till loppet. Första start går kl 13.00.

Håkan Hellström, Ullevi | 12 & 13 juni 2020

Den 12 juni 2020 firar vi Håkan Hellströms 20 år vid vår sida med en unik kväll på Ullevi i Göteborg. En fest av samvaro, närvaro och gemensam kärlek till musiken. Vi firar de magiska åren i sjömanskostym, jeansjackan och hattarna, ungdomen, uppväxten, visorna och popmiraklen.
Vi firar 20 år av kärlek till Göteborg; vi firar 20 år av ”En vän med bil”, ”Kom igen Lena”, ”Gårdakvarnar och skit”, ”River en vacker dröm”, ”Gott nytt”. Vi firar bakgatehistorierna på ”För sent för Edelweiss”, vi firar att radion spelar ”Det kommer aldrig vara över för mig”. Vi firar att det är du och vi, Håkan Hellström. Vi gör det tillsammans. Vad skulle vi annars göra?
Följ med oss och fira Håkan på Ullevi den 12 juni 2020.

Partille Cup | 29 juni - 5 juli 2020

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsevent. Årligen gästas evenemanget av 20.000 deltagare från 50 länder fördelat på 1.100 lag.

Gothia Cup | 12-18 juli 2020

Gothia Cup är en av världens största fotbollscuper för ungdomar i åldrarna 11 till 19 år. Årligen deltar runt 37 000 spelare i 1 600 lag, och sedan starten 1975 har lag från cirka 140 länder deltagit i turneringen.

Rammstein, Ullevi | 31 juli & 1 augusti 2020

Eld, explosioner och spektakulära scenbyggen – det är inte utan anledning som de tyska hårdrockarna Rammstein rankas som ett av världens absolut bästa liveband. Tidigare i år kom det efterlängtade självbetitlade albumet, det första på tio år. Har du aldrig upplevt Rammstein live är det dags nu. Och har du sett dem tidigare vet du exakt hur häftigt det här kommer att bli.

Håkan Hellström, Ullevi | 28 & 29 augusti 2020

Känn ingen sorg! Håkan Hellström tillbaka till Ullevi för att fira 20 år som artist tillsammans med oss. Vi vågar lova att det blir en magisk konsertkväll med fantastisk allsång och dans, dans, dans. Plocka fram sjömanskostymen, jeansjackan och hattarna och förbered dig på en unik musikfest där vi firar jubilarens 20 år vid vår sida och vår gemensamma kärlek till hans musik.