Evenemang

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang 2018

Ed Sheeran på Ullevi 10-11 juli

Sommaren 2018 gör Ed Sheeran sin största konsert i Sverige hitills när han kommer till Ullevi 10-11 juni. Är du en i publikhavet som sjunger med till ”shape of you” eller ”thinking out loud”?

Vi som älskar 90-talet 14 juli

De största artisterna från 90-talet återförenas och tar dig med på en nostalgisk kväll du sent kommer att glömma!
I år hålls festen på Bananpiren, där kan bland annat se: Las Ketchup, Rednex, Dr. Alban, Haddaway, Da buzz och många fler!
Här kan du få mer information om Vi som älskar 90-talet.

Guns N' Roses 21 juli

”Not In This Lifetime Tour” konserten du inte får missa! 

Är du en av de lyckliga personerna som får ta del av Axl Rose’s sylvassa stämma, sjunga med till ”Welcome to the jungle” och höra Slash fantastiska gitarr solon?

Diggiloo i Slottsskogen 26 juli

Häng med David Lindgren, Charlotte Perrelli, Ola Salo, Tommy Nilsson, Mariette, Kamferdrops, Mendez, Ida Redig, Christer Björkman och komikern Marika Carlsson på en härlig kväll i Slottsskogen.
Det blir en kväll fylld av nya hits och gamla klassiker, humor och massa skratt, värme och otroligt mycket kärlek.
Här får du veta mer om Diggiloo.

Way Out West 9-11 Augusti

Way out West är åter tillbaka i Slottskogen, i år med stora artister som Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lykke Li, Thåström, Patti Smith, Arcade Fire, Miriam Bryant, Iggy Pop och många fler.

Till Slottskogen tar du dig enkelt från hotellet med spårvagn till Högsbogatan eller promenerar på ca tjugo minuter.

EuroPride 14-19 augusti

I år hålls EuroPride för tredje gången i Sverige, och för första gången med två städer som arrangörer. Både Stockholm och Göteborg.

EuroPride lockar besökare från hela Europa så räkna med folkfest i hela Göteborg. Detta får du inte missa!

Göteborgs Kulturkalas 14-19 augusti

Kalaset som är till för alla och helt gratis. Gator och torg förvandlas festplatser där du kan frossa i kultur, allt ifrån konst, opera, musik, karneval och mycket mer.

På kalaset finns något för alla, var med och fira du med!

Nordea Masters 2018 16-19 augusti

Ett av Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang spelas på Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Senast tävlingen hölls i Göteborg var 1996 och intresset är nu stort när det hålls i Göteborg igen. År 2017 besöktes evenemanget av 86 100 besökare på Barsebäck Golf & Country Club.