Evenemang

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang 2019

West Pride 2019 12-16 juni

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalens vision är en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. Festivalen är gratis för besökarna.
West Prides syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Man skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Man vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck.

Metallica på Scandinavium 9 juli

Står du i publikhavet när ett av världens största band återvänder till Scandinavium?

Här kan du läsa mer om Metallica på Scandinavium

Way Out West 8-10 augusti

Musik- och filmfestivalen Way Out West – som lockar besökare från hela Sverige och även från stora delar av resten av världen – har i tretton år fyllt Göteborg och Slottsskogen med musik, fest och kultur i dagarna tre.

Till Slottskogen tar du dig enkelt med vagn eller promenerar från hotellet.

The Sound of Music på Lisebergsteatern - Hösten 2019

Hösten 2019 kommer världskända musikalen Sound Of Music till Göteborg. En sann och glädjefylld kärlekshistoria för alla åldrar. Fullspäckad med de mest minnesvärda sångerna, till exempel ” Edelweiss, De-Re-Mi, Climb ev’ry montain” och självklart ”The sound of Music” för att nämna några få.

Vill du vara med och ta del av denna magiska upplevelse?

Här kan du läsa mer om musikalen

Point Music Festival – Göteborgs konserthus 23–26 maj

Den internationella festivalen bjuder på sammanlagt tio konserter i hela huset med, transformation av musik, konst och dans. Fyra stämningsrika dagar fylld med äventyr.

Bli insvept i ett riktigt äventyr!

Mer information om festivalen hittar ni här

 

Gården – Trädgårdsföreningen 5-juni

Musikfest för musikälskare, två sommardagar fyllda med ikoniska och morgondagens liveartister mitt i centrala Göteborg. Perfekt tillfälle att fira in sommaren med vänner.

Mer om Gårdens musik fest kan ni hitta här 

Summerburst – Ullevi 7–8 juni

Summerburst är årets populäraste housefestivalen med några av de kändaste DJ:s, exempel på årets är, Allesso, Tëieso och Steve Aoki. Musikälskare runt om i hela världen kommer hit och förenas i ett stort euforiskt publikhav. Två dagar fylld med kärlek, musik och dans.

Vill du och dina vänner ta del av ett minne för livet? Läs mer på Summerburst hemsida.

 

Partille cup - Göteborg 1–6 juli

Partille cupveckan i Göteborg är den största och mest internationella hanbollscupen för unga i världen. Det är ett årligt event med över 20 000 deltagare från 96 länder. I år är det speciellt, då de firar 50 år. Det kommer att firas med en storslagen fest.

En mötesplats där alla är välkomna.

Mer information kan du se på Partille Cup hemsida

 

Gothia Cup – Göteborg 14–20 juli

Den årliga Gothia Cupveckan är en av världens största fotbollsturnering för ungdomar, det är också en höjdpunkt på sommaren för unga fotbollsälskare. 1 miljon har under åren gästat Gothia Cup, förra året var det 78 olika nationer som deltog.

Är ni mer intresserade av Gothia Cup så kan ni läsa mer på deras hemsida

 

Gyllene Tider Avskedsturné – Ullevi 3 augusti

Popbandet Gyllene Tider som har varit aktiva i 40 år, ska i sommar med deras sjunde och sista studioalbum ut på en avskedsturné i totala 17 städer runt om i Sverige. Gyllene Tider har berört många generationer. Några av deras största hits som har gått in rakt i svenskarnas hjärta är, ”Sommartider”, ”Flickorna från TV2”, ”Gå & fiska”.

Vill ni läsa mer om Gyllene Tiders avskedsturné, så kan ni läsa mer här

 

Göteborgs kulturfestival – Göteborg 6 – 11 augusti

I augusti varje år förvandlas gator och torg i Göteborg till en endaste stor festival, här exploderas det av olika matkulturer med lokala band och världsartister. En mängd inspirerande dagar fyllda med gratis aktiviteter. Göteborgs kulturkalas har även blivit utsedd till årets hållbara event med deras hårda arbete och uppmuntran till ett mer hållbart tänkande.

Var med och ta del av de här färgrika dagarna!

Mer kan ni läsa på här

 

European Choir Games – Göteborg 3-10 augusti

En av Europas största körfestivaler är European Choir Games i Göteborg, hit kommer 5 000 sångare från hela världen för att tävla eller sjunga tillsammans med andra. Körer i olika åldrar runt om i Europa med en mängd olika musikstilar möts för att sjunga i mästerskapet.

Ta del av en spännande och mäktig upplevelse!

Ni kan läsa mer på Göteborgs hemsidan

 

Bokmässan – Svenska mässan 26–29 september

Bokmässan i Göteborg har runt 80 000 besök varje år och är Nordens störta kulturevenemang. På det inspirerande evenemanget kan du få träffa dina favoritföreläsare, ta del av seminarium, boksigneringar och scenprogram. Perfekta dagar för läsälskare!

Läs mer om Bokmässan på deras hemsida

 

Halloween på Liseberg – Oktober-november

Vårt älskade Liseberg öppnar portarna i hösten för ett makalöst skrämmande och rolig nöjespark. Hela Liseberg är dekorerad med halloweendekorationer som till exempel pumpor i alla former och skäckområden i olika teman som skräckinjagande zombies, clowner och mycket mer. Kaninlandet finns för de minsta barnen där inget barn blir skrämd.

Ta del av en riktig halloween på Liseberg!

Här finns mer information