Evenemang

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang 2019

Gothenburg Horse Show 2019, Scandinavium 3 - 7 april

En fullspäckad vecka för alla hästentusiaster!
Det blir storslagna tävlingsdagar med världens bästa hästekipage i en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport.
 
Här kan du läsa mer om Gothenburg Horse Show
 
När du bokar rum hos oss under Gothenburg Horse Show så får alla vuxna ett 24h kort för kollektivtrafiken när ni bokar via hemsidan.

Göteborgsvarvet 2019 18 maj

Världens största halvmaraton hålls i Göteborg och är en fantastisk folkfest för både löparna samt de som står på sidan och hejar på.
Är du en av 60 000 löpare eller sitter du hellre på vår terrass med något svalkande i handen?
 
Här kan du läsa mer om Göteborgsvarvet 2019

Mumford & Sons 18 maj

I november släppte de brittiska folkrockarna Mumford & Sons sitt nya album ”Delta”. Albumet följs upp av en omfattande turné, med sextio stopp världen över, den 18 maj 2019 återvänder de till Scandinavium!

Elton John - Farewell Yellow Brick Road 19 maj

Efter en helt enastående karriär på över ett halvt sekel meddelar Elton John via livesändning på YouTube att han åker ut på sin sista turné. Turnén som tar honom över hela världen under tre år och med över 300 konserter har namnet ”Farewell Yellow Brick Road”. Den 19 maj 2019 landar turnén i Sverige för en konsert i Scandinavium.

West Pride 2019 12-16 juni

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalens vision är en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. Festivalen är gratis för besökarna.
West Prides syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Man skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Man vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck.

Metallica på Scandinavium 9 juli

Står du i publikhavet när ett av världens största band återvänder till Scandinavium?
 
Här kan du läsa mer om Metallica på Scandinavium

Way Out West 8-10 augusti

Musik- och filmfestivalen Way Out West – som lockar besökare från hela Sverige och även från stora delar av resten av världen – har i tretton år fyllt Göteborg och Slottsskogen med musik, fest och kultur i dagarna tre.
 
Till Slottskogen tar du dig enkelt med vagn eller promenerar från hotellet.