Evenemang

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang 2019

My Dog 3-6 januari

MyDOG är den bästa möjligheten för hundägare och hundintresserade, att möta hundar och likasinnade. MyDOG är Nordens största hundevenemang som i början av januari varje år går av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. Över 9000 hundar kommer till Svenska Mässan för att tävla i två hundutställningar med de flesta av alla världens hundraser representerade.
 
Visst vet du att du får ta med din hund till oss?
Boka ett djurrum för 175:-/natten i tillägg.

Disney On Ice på Scandinavium 10 - 13 januari

Följ med Musse, Långben, Kalle, Nemo, Anna, Elsa och alla andra på ett förtrollande äventyr.
Det blir en fartfylld show med alla dina Disneyfavoriter.
 
Du tar dig enkelt från hotellet till Scandinavium. Ta spårvagn 3 i 15 minuter till Valand ta sedan en promenad sista biten.

Frontside - Gothenburg international chamber music festival 17-20 januari

Frontside vill beröra på djupet med makalös kammarmusik framförd i nya och kittlande konsertformat. Vårt mål är att presentera en lustfylld musikalisk mötesplats för alla sinnen, formad av en ambition att förse kammarmusikälskaren med det bästa av det bästa från det redan kända och samtidigt lyfta fram det gömda och tidigare okända, för avnjutning på Sveriges framsida. On the Frontside of Sweden.
 
Festivalen håller till på Röda Stens Konsthall, endast ett stenkast ifrån hotellet.

Göteborg Film Festival 2019 25 januari - 4 februari

När Nordens ledande filmfestival hålls runtom i staden kan du se kvalitetsfilm från hela världen som aldrig annars hade nått de stora biograferna.
Du kan även passa på att gå på seminarier, konserter, fester och mycket mer.
 
Här kan du läsa mer om Göteborg Film Festival

Båtmässan 2019 2-10 februari

Västsveriges största mötesplats för människor som älskar båt och vattenliv. Även ett stort utbud av utrustning och tillbehör för motorbåt, segling och sportfiske.
På Båtmässan finns något för alla: båtägare, båtentusiaster, barnfamiljer, fiskeintresserade, pryltokiga vattenälskare och nyfikna nybörjare.
 
Vad passar bättre efter båtmässan än att bo vid Göteborgs hamninlopp och se båtarna passera utanför fönstret?

Gothenburg Horse Show 2019, Scandinavium 3 - 7 april

En fullspäckad vecka för alla hästentusiaster!
Det blir storslagna tävlingsdagar med världens bästa hästekipage i en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport.
 
Här kan du läsa mer om Gothenburg Horse Show

Göteborgsvarvet 2019 18 maj

Världens största halvmaraton hålls i Göteborg och är en fantastisk folkfest för både löparna samt de som står på sidan och hejar på.
Är du en av 60 000 löpare eller sitter du hellre på vår terrass med något svalkande i handen?
 
Här kan du läsa mer om Göteborgsvarvet 2019

Mumford & Sons 18 maj

I november släppte de brittiska folkrockarna Mumford & Sons sitt nya album ”Delta”. Albumet följs upp av en omfattande turné, med sextio stopp världen över, den 18 maj 2019 återvänder de till Scandinavium!

Elton John - Farewell Yellow Brick Road 19 maj

Efter en helt enastående karriär på över ett halvt sekel meddelar Elton John via livesändning på YouTube att han åker ut på sin sista turné. Turnén som tar honom över hela världen under tre år och med över 300 konserter har namnet ”Farewell Yellow Brick Road”. Den 19 maj 2019 landar turnén i Sverige för en konsert i Scandinavium.

West Pride 2019 12-16 juni

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalens vision är en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. Festivalen är gratis för besökarna.
West Prides syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Man skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Man vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck.

Metallica på Scandinavium 9 juli

Står du i publikhavet när ett av världens största band återvänder till Scandinavium?
 
Här kan du läsa mer om Metallica på Scandinavium

Way Out West 8-10 augusti

Musik- och filmfestivalen Way Out West – som lockar besökare från hela Sverige och även från stora delar av resten av världen – har i tretton år fyllt Göteborg och Slottsskogen med musik, fest och kultur i dagarna tre.
 
Till Slottskogen tar du dig enkelt med vagn eller promenerar från hotellet.