Mässor & Events

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang 2017

Göteborgs choklad, lakrits och delikatessfestival 22-24:e September

För 11 året i rad kan man besöka denna fantastiskt goda festival med utställare från världen över. Strosa omkring i Eriksbergshallen och lockas av alla delikata produkter som erbjuds. Mässan erbjuder även dryckesprovningar med allt från champagne till avec. I år satsar mässan på fairtrade, ekologiskt och närproducerat.

Varför inte köpa med lite god choklad och ta den korta båtresan tillbaka till oss på Hotel Waterfront. För vist vet ni väl att byggnaden är ett gammalt porterbryggeri, och inget passar så bra till porter som choklad gör.

Olympic Day 2017 23-24:e September

Olympic day är ett idrottsevent som hålls på Liseberg för att få barn och unga intresserade av idrott. De får en chans att testa på en rad av olika idrotter för att kanske hitta just sin nya passion. Ett flertal kända idrottsprofiler kommer även att vara på plats för att inspirera de unga.

Och vad passar bättre efter en fartfylld dag än att bo barnens hotell, Hotell Waterfront.

Cats 28-30:e September

Nu kommer Andrew Lloyd Webbers succémusikal Cats till Scandinavium i Göteborg. Cats är en av de mest spelade musikalerna världen över och har visats i över 30 länder och setts av över 73 miljoner människor.

Varför inte kombinera din musikalupplevelse med en vistelse hos oss på Hotel Waterfront endast 15 minuter från centrala Göteborg med spårvagn.

Göteborgs Bokmässa 28:e september - 1:e oktober

Bokmässan arrangeras varje år i Göteborg och är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. Mässan startade 1985 och är öppen för såväl bransch som allmänhet.

Bokmässan erbjuder ett seminarieprogram med hög kvalitet, specialprogram för lärare och bibliotekarier,
och samtal om de mest aktuella samhällsfrågorna. Det mest bevakade kulturevenemanget i Norden.

Bo minst 2 nätter hos oss under Bokmässan och ni får 15% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

Petra Mede den ofrivilliga divan 6-7:e Oktober

Humordrottningen Petra Mede Gästar Kajskjul 8 med sin föreställning, Den ofrivilliga divan, där hon i en rapp föreställning delar med sig om vad som döljer sig bakom de vackra klänningarna och den ironiska fasaden.

Kajskjul 8 ligger en kort resa med spårvagn ifrån Hotel Waterfront. Eller varför inte ta båten och passa på att se Göteborg från vattnet.

Halloween på Liseberg 13-15:e och 20-22:e Oktober samt 27:e Oktober-5:e November

Dessa datum förvandlas parken till ett rysligt paradis för de som gillar att bli skrämda. Ett 30-tal attraktioner är öppna i parken. För de allra minsta som vill undvika det läskiga, så finns discodans, skattjakt och mycket mer i kaninlandet.

Hos oss på Hotel Waterfront bor 2 barn under 16 år kostnadsfritt i våra rymliga rum.

Julmarknad för design och konsthantverk 1-3:e December

Röda Sten Konsthall fylls denna helg av konsthantverk och design. Passa på att handla unika julklappar till nära och kära.

Röda Sten Konsthall hittar du endast några minuters promenad från Hotel Waterfront.

My dog 2018 4-7:e Januari 2018

Nordens största mässa för dig som älskar hundar hålls i Svenska Mässan. Här finns alla möjliga aktiviteter för hundälskare såsom uppvisningar, tävlingar, föredrag samt mycket mer. Hit kan du komma som både hundägare eller hundintresserad, kanske för att ta reda på vilken hund som passar dig bäst.

Du vet väl att hos oss på Hotel Waterfront är även de fyrbenta vännerna välkomna.

Bo 3 nätter och få 20% när ni bokar via hemsidan

Disney on ice – Förtrollade världar 2018 11-13:e Januari

Nu är is äventyret tillbaka på Scandinavium med blixten McQueen och hans vänner från Bilar, Ariel och hennes undervattensvänner från lilla sjöjungfrun, Woody, Buzz och resten av vännerna från Toy Story och hela gänget från Frost. Det blir en föreställning full av magi för hela familjen.

Barnvip ingår till alla barn upp till 16 år när ni bokar via hemsidan. 

 

Båtmässan 2018 svenska mässan 3-11:e Februari

På båtmässan finner du allt du kan tänka dig som rör båtliv med allt från båtar, tillbehör och utrustning. Det hålls även utbildningar, föredrag och roliga barnaktiviteter. Blir du hungrig serveras god mat i västkustanda.

Passa på att fortsätta det marina temat genom att bo hos oss på Hotel Waterfront, ett stenkast ifrån Göteborgs hamn med en fantastisk omgivning.

Euro horse och Gothenburg Horse Show 20-25:e februari 2018

Fick ni inte nog av hästar under EM I ridsport, nu fylls svenska mässan åter av 90 000 besökare från hela landet med det gemensamma intresset av hästar och allt där till. I Scandinavium hittar du även Gothenburg Horse Show som är en av väldens mest populära Inomhus tävlingar inom ridsport.

Från oss på hotel Waterfront tar du dig enkelt med spårvagn till Svenska Mässan och Skandinavium.