Mässor & Events

Göteborg satsar på att vara en levande turistdestination året om. I och med detta är vår stad bland annat känt för sina mässor och event – allt från stora kongresser, nischade konferenser, till världmästerskap och festivaler i alla dess former.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och Göteborgs folkvimmel. När det händer större event i stan erbjuder vi dessutom specialpriser till er som planerar att bo hos oss.

Boka ert rum online för att se vad vi erbjuder under just er vistelse.

Evenemang 2017

Tough Viking 22:e april

Vill du springa ett av Europas hårdaste och tuffaste hinderbanelopp? Då är Tough Viking något för dig. I slottsskogen ringlar sig banan med tuffa hinder i 8 km.

När du avslutat detta tuffa lopp bör du vila ut och varför då inte göra det hos oss.

Det är enkelt att ta sig från och till slottskogen om ni bor på Hotel Waterfront. En promenad på 25 minuter eller en kort spårvagnsåktur.

Som besökare av Tough Viking får ni det där lilla extra hos oss – sov och ät gott hos oss med boende, mat och dryck inkluderat i ett förmånligt paket.

Från 780 kr per person ingår: -Övernattning i standard dubbelrum
-Generös hotellfrukost med bl. a gröt på frukostbuffen
-En stor räkmacka med en öl*
-Tillgång till vår Wellness-avdelning med jacuzzi, bastu och minigym

Ange rabattkod TV för att få tillgång till detta erbjudande. Vi ser fram emot att få välkomna alla vikingar till oss på Waterfront!

Välkomna!

Konstrundan i Majorna 21 - 23:e april

Konstrundan i Majorna är tillbaka och firar dessutom 20 års jubileum. Under tre dagar i april kan besökarna botanisera bland konst på samlingsutställningen på Röda Sten Konsthall men också i konstnärernas egna ateljéer. Konstrundan i Majorna är Göteborgs största konstrunda och har blivit en årlig tradition.

Här kan du njuta av konsten och sedan avsluta dagen på hotellet som ligger endast 5 minuter gångväg från Röda Sten.

Göteborgsvarvet 20:e maj

Den 38:e upplagan av Göteborgsvarvet. Folkfesten som får hela staden att vakna till liv. 21 km som tar dig som springer runt på magiskt fina vyer med påhejningar från publiken.

När du tagit dig i mål behövs en välförtjänt vila hos oss på Hotel Waterfront.

Summerburst 2-3:e juni

Festivalen är tillbaka! För 6:e året i rad och med artister som Zara Larsson, Deadmau5 och Tiësto kommer detta bli en festival som får hela Göteborg att dansa.

Bo minst 3 nätter hos oss under Summerburst och ni får 20% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

West Pride 7-11:e juni

West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalen är gratis för besökarna.

Bo minst 2 nätter hos oss under West Pride och ni får 15% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

Green Day 21:e juni

Ett av världens största punkrock band anländer till Sverige. Med två besök nyligen i Sverige är det Göteborgs tur att välkomna bandet.

Bo minst 2 nätter hos oss under Green Days spelning och ni får 15% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

Coldplay 25-26:e juni

Under två magiska kvällar kommer ett av världens bästa arenaband till Ullevi. Med två utsålda konserter förra året i Stockholm och Malmö kommer de nu till Göteborg. Det blir en färgsprakande och spektakulär scenföreställning.

Partille Cup 3-8:e juli

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsevent.
Årligen gästas vi av 20.000 deltagare från 50 länder fördelat på 1.100 lag.

Bo minst 3 nätter hos oss under Partille Cup och ni får 20% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

Gothia Cup 16-21:e juli

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer.

Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.

Håkan Hellström 28-29:e juli

Göteborgs son är tillbaka! Efter en turne som tar honom runt hela Sverige landar han till sist på Ullevi och avslutar turnen på hemmaplan. Det blir två oförglömliga kvällar som kommer att få hela Göteborg att vibrera.

Way out west 10-12:e augusti

För elfte året i rad kommer festivalen till Slottskogen. Utöver världens bästa publik kommer festivalen ha en lineup med både dagens och morgondagens stora stjärnor. Stort, smalt och brett. Ett program som ger full gas tidigt på dagen i magiska och centralt belägna Slottsskogen och pågår långt in i den härliga sommarnatten i Göteborgs stad genom klubbprogrammet Stay Out West.

Bo minst 3 nätter hos oss under Way Out West och ni får 20% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

Göteborgs kulturkalas 16-20:e augusti

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1200 aktiviteter som är öppna för alla och helt gratis. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band.

Bo minst 2 nätter hos oss under Göteborgs kulturkalas och ni får 15% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

EM i Ridsport 21-27:e augusti

FEI – EM i ridsport

I augusti 2017 anländer den europeiska ryttareliten till Göteborg för EM i Ridsport. Hästar, ryttare och kuskar hamnar mitt i folkvimlet och Ullevi blir mästerskapets huvudarena. Även Heden och Slottsskogen kommer stå värd för tävlingarna.

Bo hos oss vid den lugna kajkanten, mellan havet och ridfesten i centrum. Med spårvagn eller båtbuss tar ni er smidigt in till centrala Göteborg på endast 15 minuter.

http://gothenburg2017.com/sv/

Bo minst 3 nätter hos oss under EM i ridsport och ni får 20% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!

 

Göteborgs Jubileumslopp 9:e September

Göteborgs Jubileumslopp är ett nioårigt projekt som kulminerar i samband med Göteborgs stads 400 årsjubileum år 2021. Loppet är också en del av stadens officiella jubileumsprogram.

Göteborgs Jubileumslopp är ett elit- och motionärslopp som arrangeras av tre föreningar: IF Kville, GKIK och Sävedalens AIK.

Göteborgs Bokmässa 28:e september - 1:e oktober

Bokmässan arrangeras varje år i Göteborg och är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. Mässan startade 1985 och är öppen för såväl bransch som allmänhet.

Bokmässan erbjuder ett seminarieprogram med hög kvalitet, specialprogram för lärare och bibliotekarier,
och samtal om de mest aktuella samhällsfrågorna. Det mest bevakade kulturevenemanget i Norden.

Bo minst 2 nätter hos oss under Bokmässan och ni får 15% rabatt när ni bokar ert rum online. Välkomna!